Καλωσήρθατε στην επαγγελματική μου σελίδα.

Το ταξίδι μου στην ψυχοθεραπεία ξεκίνησε ακριβώς από το σημείο που υποθέτω βρίσκεσαι και εσύ που διαβάζεις αυτή τη στιγμή. Ο καθένας μας ίσως βιώνει πόνο, προβλήματα, αρρώστιες, διανοητική σύγχυση, ψυχικά τραύματα ή και υπαρξιακή αγωνία. Μπορείς εύκολα να κολλήσεις εκεί, μαζί με όλη την ντροπή και τη δυσκολία να μοιραστείς αυτό που σου συμβαίνει και, χωρίς να το καταλαβαίνεις, να στερείς από τον εαυτό σου την πολύτιμη εμπειρία να μεταμορφώσεις αυτό που ίσως τώρα θεωρείς έλλειμμα, μειονεξία ή ανυπέρβλητη δυσκολία σε ένα νέο σημείο εκκίνησης.

Ξέρω οτι γίνεται, γιατί το έκανα. Και αφού το έκανα εγώ, τότε μπορείς και εσύ.

Η απελευθερωτική δύναμη και η ασύγκριτη βοήθεια που βίωσα στην προσωπική μου ψυχοθεραπεία ήταν για μένα το ισχυρότερο κίνητρο να θέλω να μελετήσω και να ολοκληρώσω τις απαραίτητες πολυετείς σπουδές ώστε να μπορώ με τη σειρά μου, με επαγγελματική γνώση και εμπειρία, να προσφέρω αυτό το πολύτιμο δώρο.

Είμαι σύμβουλος ψυχικής υγείας - ψυχοθεραπεύτρια και έχω εκπαιδευτεί στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Έχω αναλυθεί και εποπτεύομαι από τον Δρ. Ματθαίο Γιωσαφάτ. Αφού ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση στο κέντρο ψυχοθεραπείας “Τόπος Ψυχοθεραπείας” συνεχίζω την συνεργασία μου με τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή Κώστα Γκοτζαμάνη, διευθυντή του κέντρου .

Στη δουλεία μου εμπνέομαι ιδιαίτερα από την ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία και στην προσέγγισή μου ενσωματώνω στοιχεία από πολυάριθμα εκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων, ενδεδειγμένα και ανάλογα την περίπτωση.

Για μένα η ψυχοθεραπεία είναι περισσότερο μια συναρπαστική άσκηση και διαρκής εκπαίδευση στο “ευ ζην”, διερεύνησης του εαυτού και επίλυσης προβλημάτων, για αυτό και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η καταπολέμηση των στρεβλών στερεότυπων, προκαταλήψεων και “ταμπού” που ίσως εμποδίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο από την επαφή του με μια τόσο δυνατή και αποδοτική μέθοδο αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης, που ανοίγει δρόμους που απελευθερώνουν .

Προσωπικά με ενθουσιάζει που το εύρος της “αγκαλιάζει” σχεδόν όλα τα επιστημονικά πεδία με αντικείμενο τον άνθρωπο όπως: νευροβιολογία, ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, η φιλοσοφία,αλλά και οι Τέχνες, και απολαμβάνω να ενημερώνομαι συνεχώς, να μελετώ, να ενσωματώνω και να επαναπροσδιορίζω.

Ως συγγραφέας έχω βραβευτεί και έχω εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές και ένα θεατρικό έργο.

Στο γραφείο μου βλέπω άτομα, ομάδες, ζευγάρια και οικογένειες και συντονίζω ομάδες γονέων σε σχολεία, νηπιαγωγεία, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και θεραπευτικά κέντρα. Οι υπηρεσίες παρέχονται και διαδικτυακά μέσω skype.